Receptek a világ minden tájáról - Olaszország

Receptek a világ minden tájáról – Olaszország

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | május 17th, 2017

Gasztroutazás – Zöldségimádó cannelloni – Recept

Hozzávalók: (4 főre)

Paradicsommártás:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7-8 szem paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szárzeller rúd
  • 1 db sárgarépa
  • zöldfűszerek ízlés szerint (bazsalikom, rozmaring, zsálya)

Besamelmártás:

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • késhegynyi szerecsendió, zöldfűszerek, só, bors
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán

Töltelék:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg ricotta
  • 1 kisebb cukkini
  • fél marok olajbogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ½ padlizsán
  • ½ piros kaliforniai paprika

Receptek a világ minden tájáról - Olaszország

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldségeket, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, főzzük kb. 30 percig, majd leturmixoljuk.

A Besamel mártás esetében a vajat a liszttel habzásig keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd kiforraljuk, kb. 10 perc. Lassú tűzön főzzük, folyamatos kevergetés mellett.

A zöldségeket és az olívabogyót apró kockákra vágjuk és a lepirított hagyma másik felére tesszük. 10 perc alatt összepirítjuk, és közben ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és fokhagymával.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk, erre rakjuk szorosan a canellonikat. Majd beborítjuk a Besamel mártással, megszórjuk parmezánnal és tépett mozzarellával. 30 percig sütjük.

Írj Hozzászólást