
Receptek a világ minden tájáról – Olaszország
Gasztroutazás – Zöldségimádó cannelloni – Recept
Hozzávalók: (4 főre)
Paradicsommártás:
-
1 dl olívaolaj
-
1 fej vöröshagyma
-
7-8 szem paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db fehérrépa
-
1 szárzeller rúd
-
1 db sárgarépa
-
zöldfűszerek ízlés szerint (bazsalikom, rozmaring, zsálya)
Besamelmártás:
-
10 dkg vaj
-
30 dkg liszt
-
3 dl tej
-
késhegynyi szerecsendió, zöldfűszerek, só, bors
-
10 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán
Töltelék:
-
1 fej vöröshagyma
-
25 dkg ricotta
-
1 kisebb cukkini
-
fél marok olajbogyó
-
4 gerezd fokhagyma
-
½ padlizsán
-
½ piros kaliforniai paprika
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldségeket, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, főzzük kb. 30 percig, majd leturmixoljuk.
A Besamel mártás esetében a vajat a liszttel habzásig keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd kiforraljuk, kb. 10 perc. Lassú tűzön főzzük, folyamatos kevergetés mellett.
A zöldségeket és az olívabogyót apró kockákra vágjuk és a lepirított hagyma másik felére tesszük. 10 perc alatt összepirítjuk, és közben ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk, erre rakjuk szorosan a canellonikat. Majd beborítjuk a Besamel mártással, megszórjuk parmezánnal és tépett mozzarellával. 30 percig sütjük.