Szívbarát Receptötlet: Bőrében sült lazac zellerkrémmel
Bőrében sült lazac zellerkrémmel
Hozzávalók: (4 személyre)
-
4 szelet lazac
-
1 kk szűz olívaolaj
-
só és őrölt bors
A zellerkrémhez:
-
1 kis hagyma
-
150g zellergumó
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek fehérbor
-
7,5 dl víz
-
10g tej
-
1 kk citromlé
Elkészítés:
Megtisztítjuk a hagymát, zellert és a fokhagymát. Mindegyiket apróra vágjuk. A fehérborral és a vízzel felforraljuk és 15 percig közepes lángon lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet és 3 percig mixeljük. A lazac bőrét lekapargatjuk, hideg víz alatt megmossuk és papírtörlővel átitatjuk. Felhevítjük az olajat. A lazac szeleteket mérsékelten sózzuk és borsozzuk és bőrös felükkel lefelé 2-3 percig pirítjuk. Lefedjük a serpenyőt és 4-5 percig még sütjük a szelet vastagságától függően. Bőrével felfelé a tányérra helyezzük és leöntjük a zellerkrémmel.
Tápérték adagonként:
-
200 kcal
-
Fehérje: 21g
-
Zsír: 13g
-
Szénhidrát: 4g
(Képek forrása: google.com)