Szívbarát Receptötlet: Bőrében sült lazac zellerkrémmel

Szívbarát Receptötlet: Bőrében sült lazac zellerkrémmel

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | október 19th, 2016

Bőrében sült lazac zellerkrémmel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet lazac
  • 1 kk szűz olívaolaj
  • só és őrölt bors
A zellerkrémhez:
  • 1 kis hagyma

  • 150g zellergumó

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 4 ek fehérbor

  • 7,5 dl víz

  • 10g tej

  • 1 kk citromlé

Szívbarát Receptötlet: Bőrében sült lazac zellerkrémmel

Elkészítés:

Megtisztítjuk a hagymát, zellert és a fokhagymát. Mindegyiket apróra vágjuk. A fehérborral és a vízzel felforraljuk és 15 percig közepes lángon lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet és 3 percig mixeljük. A lazac bőrét lekapargatjuk, hideg víz alatt megmossuk és papírtörlővel átitatjuk. Felhevítjük az olajat. A lazac szeleteket mérsékelten sózzuk és borsozzuk és bőrös felükkel lefelé 2-3 percig pirítjuk. Lefedjük a serpenyőt és 4-5 percig még sütjük a szelet vastagságától függően. Bőrével felfelé a tányérra helyezzük és leöntjük a zellerkrémmel.

Tápérték adagonként:

  • 200 kcal
  • Fehérje: 21g
  • Zsír: 13g
  • Szénhidrát: 4g

(Képek forrása: google.com)

Jó étvágyat!
Szeretettel:
Noémi

Írj Hozzászólást