Zabpelyhes mézeskalács - Recept

Zabpelyhes mézeskalács – Recept

Szerző: | Cimkék: , , , | Hozzászólások: 0 | december 13th, 2016

Mézeskalács hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 14 dkg zabpehely
  • 14 dkg margarin
  • 14 dkg valamilyen természetes édesítő (például: stevia, eritrit, xilit)
  • 8 ek tej
  • vaníliaaroma
  • 2 ek méz
  • 2-3 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só

Zabpelyhes mézeskalács - Recept

Elkészítés:

A margarint kikeverem a mézzel és a választott természetes édesítővel. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet és a fűszereket, összekeverjük, majd a tejjel lazítjuk. Kicsit pihentetjük a tésztát (kb. 15 perc), kinyújtjuk, majd karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

(Források: Pinterest)

Jó étvágyat!

Noémi

Írj Hozzászólást