
Zabpelyhes mézeskalács – Recept
Mézeskalács hozzávalók:
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
14 dkg zabpehely
-
14 dkg margarin
-
14 dkg valamilyen természetes édesítő (például: stevia, eritrit, xilit)
-
8 ek tej
-
vaníliaaroma
-
2 ek méz
-
2-3 kk mézeskalács fűszerkeverék
-
1 kk szódabikarbóna
-
csipet só
Elkészítés:
A margarint kikeverem a mézzel és a választott természetes édesítővel. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet és a fűszereket, összekeverjük, majd a tejjel lazítjuk. Kicsit pihentetjük a tésztát (kb. 15 perc), kinyújtjuk, majd karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
(Források: Pinterest)
Jó étvágyat!
Noémi