Tévhitek és igazságok - Este 6 óra utáni étkezés

Tévhitek és igazságok – Este 6 óra utáni étkezés

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | május 30th, 2017

Tévhitek és igazságok – Este 6 óra utáni étkezés

Amióta az étkezés ennyi figyelmet kap, mint napjainkban, egy örök kérdés mindig marad, akkor most lehet enni 6 után vagy nem javasolt?! Ahogy közeledik a nyár, ezek a kérdések egyre több emberben, egyre intenzívebben felmerülnek.

Általánosságban véve ez a kijelentés nem igaz, hiszen két egyforma ember nincs, ahogyan két teljesen egyforma életvitel, életmód sem. Figyelembe kell venni a nemet, az életkort, a fizikai aktivitást, állapotot satöbbi. Egy sportoló, ha este 9-kor végez az edzéssel, akkor már nem ehetne, és a szoptatós anyukákkal mi a helyzet vagy a cukorbetegekkel?

10 tipp az újévi egészséges életmód betartásához

Ha valaki fogyni szeretne, akkor válassza az egészséges megoldást, bár, ami egészséges az lehet hizlaló és a fogyókúrás ételek lehetnek egészségtelenek. Nagyon fontos a napi rendszeres, 5x-i étkezés. Jó minőségű ételeket kell fogyasztani változatos alapanyagokból, változatosan elkészítve és kis adagokban.  A vércukor ingadozás elkerülése végett válassz összetett szénhidrátokat az egyszerűek helyett. (Összetett szénhidrátok: teljes kiőrlésű lisztek, barna rizs, zabkása)

Semmi probléma nincs azzal, ha valaki 8-kor vacsorázik, ellenben ha nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt választ az már probléma.

Reggel mindig egyél, mielőtt elindulsz, hiszen akkor nagy szüksége van a szervezetednek az energiára. Este lefekvéskor már kevésbé, ugyanis alvás közben kevesebb energiát használ fel a szervezetünk, mint napközben, így az esetlegesen elfogyasztott nagy mennyiségű nehéz étel éjjel feleslegesen terheli az emésztőrendszered.

Forrás: Média Monitoring (MDOSZ) 2017/18-19

Írj Hozzászólást