A reggeli zab támogat

A reggeli zab támogat

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | június 9th, 2016

A reggeli zab támogat

,,Reggelizz úgy, mint egy király…”, ahogyan a mondás is tartja, hiszen a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése. Energiával tölt fel, segít abban, hogy frissebben és üdébben indulhasson a reggel. Szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat vegyünk magunkhoz.

A reggeli zab támogat

A teljes kiőrlésű gabonafélék és a zab kiváló alapjai lehetnek a reggeli étkezéseinknek. A teljes kiőrlésű kenyerek és az abból készült termékek, pékáruk sajátossága, hogy a gabonaszem minden részét tartalmazza, köztük a gabona héját is, amely bővelkedik rosttartalomban. A magas rosttartalmú táplálékoknak számos jótékony hatása van. Kiürítik a szervezetből a káros anyagokat, teltségérzetet okoznak, illetve segítik az emésztést. A teljes kiőrlésű kenyerek, pékáruk, tészták védőhatású anyagokat tartalmaznak (ilyenek az antioxidánsok, amelyeknek többek között daganat prevenció hatása is van). Emellett jelentős vitamin- és ásványi anyagforrások.

A reggeli zab támogat

Napjainkban a táplálkozástudomány területén is észlelhetünk különböző divathullámokat. Gondolhatunk itt a különböző divatdiétákra (paleo, atkins), ételkészítési technológiákra vagy felkapott nyersanyagokra, mint például a chia mag vagy éppen a zab. Az utóbbit a többi gabonafélénél sokkal később vették termesztésbe. Számos felhasználási módja van, ezért is olyan közkedvelt. Legelterjedtebb zabkása formájában gyümölcsökkel, de kiváló süteményekhez, savanyított tejtermékekbe, müzli alapanyagaként is. Hasonlóan a teljes kiőrlésű termékekhez rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Segít kiüríteni a szervezetben lerakodó káros anyagokat, gyulladáscsökkentő és rákellenes tulajdonságai is vannak. Antioxidáns, vitamin és ásványi anyag tartalma is kiváló. Kalóriatartalmát tekintve beilleszthető még az energiaszegény, fogyókúrás étrendbe is.

“Reggelizni öröm, reggelizni jó és reggelizni szükséges!”

Fogl Noémi
dietetikus

Írj Hozzászólást