Sütőtökkrém leves pirított tökmaggal - recept

Recept: Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | szeptember 30th, 2016

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg sütőtök

  • olívaolaj

  • ízlés szerint só, bors, reszelt szerecsendió

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 dl habtejszín

  • tetszőleges mennyiségű tökmag vagy aprított snidling

Sütőtökkrém leves pirított tökmaggal - recept

Elkészítés:

A tököt megtisztítjuk, felkockázzuk, és kiterítjük egy sütőpapírral borított sütőlemezen. A vágási felületet megspricceljük egy kevés olajjal, és meghintjük sóval és borssal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a tököt.

Egy nagyobb lábasban felhevítünk egy kevés olívaolajat. Rátesszük a meghámozott, finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk rajta. Rádobjuk a sült tököt, összeforgatjuk, és felöntjük bő vízzel (vagy zöldség alaplével). Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd összeforraljuk.

A habtejszínt kikeverjük egy kevés levessel, és hozzácsorgatjuk a lábas tartalmához. Egyet forralunk rajta, majd az egészet botmixerrel krémesre törjük. A száraz serpenyőben megpirított tökmaggal vagy aprított snidlinggel tálaljuk.

(Címlapkép forrása)

Sok szeretettel,

Noémi

Mentés

Mentés

Írj Hozzászólást