Porridge, vagyis a klasszikus zabkása - Recept

Porridge, vagyis a klasszikus zabkása – Recept

Szerző: | Cimkék: , | Hozzászólások: 0 | március 31st, 2017

Porridge, vagyis a klasszikus zabkása

Hozzávalók:

  • 100ml tej
  • 25g apró szemű zabpehely
  • 25g nagy szemű zabpehely
  • ¼ tk só
  • krémes natúr joghurt
  • méz ízlés szerint

Porridge, vagyis a klasszikus zabkása - Recept

Elkészítés:

A tejet 300 ml vízzel felforraljuk. Keverjük bele a zabpelyhet és 10 percig fedő nélkül tartsuk forrásponton és közben kevergessük. Adjuk hozzá a sót, majd még 5 percig forraljuk, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk duzzadni. Tegyük egy dekoratív tálkába majd kanalazzunk rá joghurtot és locsoljuk meg mézzel.

Jó étvágyat hozzá!

(Forrás: Maja Nett: Az egészséges reggeli: Müzli)

Írj Hozzászólást