
Narancsos csirkemell lila káposztás édesburgonyával – Recept
Karácsonyi Recept: Narancsos csirkemell lila káposztás édesburgonyával
Hozzávalók:
-
2 db édesburgonya
-
2 db lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
olívaolaj, só, bors
-
1 fej lilakáposzta
-
10 dkg feta sajt
Narancsos csirkemell:
-
csirkemell tisztítva
-
3 db narancs
-
2 ek margarin
-
só, olívaolaj, csirkefűszerkeverék
-
3 ág kakukkfű
Elkészítés:
Az édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk. A lila hagymát is felszeleteljük, és az édesburgonyához tesszük. Ehhez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. 200 fokos sütőben körülbelül 20percig sütjük. A lila káposztát forró serpenyőben karamellizáljuk. A csirkemell szeletek 2 oldalát fűszerezzük és megpirítjuk. Ráöntjük a narancsok levét, a kakukkfűvet és a margarint. 6-7 percig főzzük.
(Címlapkép forrása: Google – A kép csak illusztráció)
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Noémi