Narancsos csirkemell lila káposztás édesburgonyával

Narancsos csirkemell lila káposztás édesburgonyával – Recept

Szerző: | Cimkék: , , , , , , , , , | Hozzászólások: 0 | december 16th, 2016

Karácsonyi Recept: Narancsos csirkemell lila káposztás édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya

  • 2 db lilahagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • olívaolaj, só, bors

  • 1 fej lilakáposzta

  • 10 dkg feta sajt

Narancsos csirkemell:

  • csirkemell tisztítva

  • 3 db narancs

  • 2 ek margarin

  • só, olívaolaj, csirkefűszerkeverék

  • 3 ág kakukkfű

Elkészítés:

Az édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk.  A lila hagymát is felszeleteljük, és az édesburgonyához tesszük. Ehhez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. 200 fokos sütőben körülbelül 20percig sütjük. A lila káposztát forró serpenyőben karamellizáljuk. A csirkemell szeletek 2 oldalát fűszerezzük és megpirítjuk. Ráöntjük a narancsok levét, a kakukkfűvet és a margarint. 6-7 percig főzzük.

(Címlapkép forrása: Google – A kép csak illusztráció)

Jó étvágyat!

Szeretettel,

Noémi

Írj Hozzászólást