Napozás és táplálkozás összhangja

Napozás és táplálkozás összhangja

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | július 13th, 2016

Napozás és táplálkozás összhangja

A D-vitamin a napfény (ultraibolya sugarak) hatására képződik a bőrünkben. A vitamin a szervezetünkben raktározódik. A zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik. A nyári időszakban a napfürdőzés igencsak élvezetes kikapcsolódás és szervezetünk számára pozitív hatásai is vannak! (Természetesen nagyon fontos a megfelelő védelem, naptejek használata, valamint a déli és kora délutáni órákban kerülni a közvetlen napfényt!)
A nap csókolta színért, a bőr egészségéért illetve a leégés elleni védelemért a táplálkozással is tehetünk. A béta- karotint tartalmazó ételek rendszeres fogyasztása ezt mind elősegítheti. A béta-karotin a karotinoidok csoportjába tartozik, az A-vitaminnak az elő anyaga.

Napozás és táplálkozás összhangja

Béta- karotint tartalmaz a sárgás gyümölcsök szinte mindegyike, mint a sárgarépa, sárgabarack, a sárgadinnye, sütőtök, brokkoli, sóska, spenót és a mangó is.
A nyár hevében tartózkodjunk sokat a szabadban, ne felejtkezzünk meg a védelemről és a színünket megőrző egészséges zöldségekről és gyümölcsökről!
Ha kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot a noemi.fogl@gmail.com címen!
Szeretettel:
Noémi

Írj Hozzászólást