Mézes- rozmaringos sült gesztenye – Recept
Hozzávalók:
-
1 nagy adag gesztenye
-
¼ csésze olvasztott margarin
-
1 ek méz
-
1 tk tengeri só
-
2 szál friss rozmaring
-
6 nagy friss zsályalevél
-
díszítésként friss aprított rozmaring
Elkészítés:
A gesztenyékbe egy éles késsel vágjunk X-et. A sütőt melegítsük elő 250 Celsius fokra. Egy fazék forralt vízben főzzük a gesztenyét 2 percig. Majd hagyjuk kihűlni és töröljük szárazra. Egy tepsit alufóliázzunk ki és helyezzük rá a gesztenyéket, úgy, hogy ne fedjék egymást. Locsoljuk meg őket az olvasztott margarinnal és a mézzel. Szórjuk meg a tengeri sóval és a zsálya levelekkel. A rozmaring gallyakat helyezzük közéjük. Tegyük a sütőbe és körülbelül 30-45 percig süssük a gesztenyék nagyságától függően. Ha az X elkezd összegömbölyödni, akkor már jó a gesztenye. Ezt követően már könnyedén megtudjuk őket pucolni. Friss rozmaringgal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(Forrás: adventuresincooking.com)
Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!
Szeretettel:
Noémi