Mézes- rozmaringos sült gesztenye - Recept

Mézes- rozmaringos sült gesztenye – Recept

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | november 4th, 2016

Hozzávalók:

  • 1 nagy adag gesztenye
  • ¼ csésze olvasztott margarin
  • 1 ek méz
  • 1 tk tengeri só
  • 2 szál friss rozmaring
  • 6 nagy friss zsályalevél
  • díszítésként friss aprított rozmaring

Mézes- rozmaringos sült gesztenye - Recept

Elkészítés:

A gesztenyékbe egy éles késsel vágjunk X-et. A sütőt melegítsük elő 250 Celsius fokra. Egy fazék forralt vízben főzzük a gesztenyét 2 percig. Majd hagyjuk kihűlni és töröljük szárazra. Egy tepsit alufóliázzunk ki és helyezzük rá a gesztenyéket, úgy, hogy ne fedjék egymást. Locsoljuk meg őket az olvasztott margarinnal és a mézzel. Szórjuk meg a tengeri sóval és a zsálya levelekkel. A rozmaring gallyakat helyezzük közéjük. Tegyük a sütőbe és körülbelül 30-45 percig süssük a gesztenyék nagyságától függően. Ha az X elkezd összegömbölyödni, akkor már jó a gesztenye. Ezt követően már könnyedén megtudjuk őket pucolni. Friss rozmaringgal tálaljuk.

Jó étvágyat!

(Forrás: adventuresincooking.com)

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!

Szeretettel:

Noémi

Írj Hozzászólást