Marokkói narancstorta - Recept

Marokkói narancstorta – Recept

Szerző: | Cimkék: , , , , | Hozzászólások: 0 | február 2nd, 2017

Marokkói narancstorta hozzávalók:

  • 200 ml napraforgóolaj
  • 300g őrölt mandula
  • 250g xilit
  • 2 tk sütőpor
  • 5 db tojás
  • 2 k agavészirup vagy juharszirup
  • 1 narancs héja és leve
  • fél citrom héja és leve
  • 3 fahéjrúd
  • 3 szegfűszeg

Marokkói narancstorta - Recept

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tortaformát kenjünk ki olajjal és béllejük ki sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a xilitet, a mandulát és a sütőport. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze az olajat és a tojásokat a sziruppal és a gyümölcsök levével valamint héjával. Végül a nedves és a száraz összetevőket keverjük össze. A keveréket öntsük a formába és süssük 1 óra 10 percig. Ha a teteje nagyon pirulna, fedjük le alufóliával. A kész tortát hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a szirupot. A maradék szirupot a narancs és citromlével együtt tegyük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot és 5 percig főzzük. A még meleg süteményt borítsuk ki egy dekoratív tálra, majd locsoljuk meg a fűszeres sziruppal. Tálalás előtt díszítsük fahéjrudakkal és szegfűszeggel.

Egy szelet energia és tápanyagtartalma:

Kcal: 407

Fehérje: 8g

Zsír: 33g

Szénhidrát: 28g

(Forrás: GoodFood)

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!

Szeretettel,

Noémi

Írj Hozzászólást