
Marokkói narancstorta – Recept
Marokkói narancstorta hozzávalók:
-
200 ml napraforgóolaj
-
300g őrölt mandula
-
250g xilit
-
2 tk sütőpor
-
5 db tojás
-
2 k agavészirup vagy juharszirup
-
1 narancs héja és leve
-
fél citrom héja és leve
-
3 fahéjrúd
-
3 szegfűszeg
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tortaformát kenjünk ki olajjal és béllejük ki sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a xilitet, a mandulát és a sütőport. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze az olajat és a tojásokat a sziruppal és a gyümölcsök levével valamint héjával. Végül a nedves és a száraz összetevőket keverjük össze. A keveréket öntsük a formába és süssük 1 óra 10 percig. Ha a teteje nagyon pirulna, fedjük le alufóliával. A kész tortát hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a szirupot. A maradék szirupot a narancs és citromlével együtt tegyük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot és 5 percig főzzük. A még meleg süteményt borítsuk ki egy dekoratív tálra, majd locsoljuk meg a fűszeres sziruppal. Tálalás előtt díszítsük fahéjrudakkal és szegfűszeggel.
Egy szelet energia és tápanyagtartalma:
Kcal: 407
Fehérje: 8g
Zsír: 33g
Szénhidrát: 28g
(Forrás: GoodFood)
Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!
Szeretettel,
Noémi