Két karácsonyi menüsor - egészségesen!

Két egészséges karácsonyi menüsor

Szerző: | Cimkék: , , , , , , , , | Hozzászólások: 0 | december 7th, 2016

Karácsonyi menüsor

Két egészséges karácsonyi menüsor receptjeit olvashatjátok az alábbi bejegyzésben, amely támpontot nyújt abban, hogy karácsony alatt is ínycsiklandó, egyszerű és egészséges ünnepi ételeket fogyasszunk!


Hagyományos karácsonyi menüsor

  • Tyúkhúsleves gazdagon sok zöldséggel
  • Sült kacsamell diós gnocchival és alma chutney-val
  • Mákos guba vanília sodóval


Modern karácsonyi menüsor

  • Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
  • Vajas papírban sült lazac velesült édesburgonyával és zöldségekkel
  • Zabpelyhes mézeskalács

Sült kacsamell diós gnocchival és alma chutney-val

Sült kacsamell diós gnocchival és alma chutney-val

Hozzávalók:

  • 4 szelet kacsamell
  • 5 dkg margarin
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Gnoccihoz: (,,olasz krumplinudli”)

  • 1kg burgonya
  • 8-10dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2db tojás sárgája
  • só ízlés szerint

Chutney= gyümölcsökből vagy zöldségekből álló sűrű mártás

  • fél kg alma
  • 135g nyírfacukor vagy eritrit
  • 2 ek margarin
  • fahéj, ánizs

Elkészítés:

A kacsamellet fűszerezzük, és a bőrét bevágjuk. A bőrös oldalával lefelé sütjük, majd a másik oldalát is. A gnocchihoz apróra vágott diót adunk. Az almákat felvágjuk és margarinon a fűszerekkel együtt kissé üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről majd hozzáadjuk az édesítőszert és kevergetjük.

Vajas papírban sült lazac édesburgonyával és zöldségekkel

Vajas papírban sült lazac édesburgonyával és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 8 szelet citrom
  • vaj ízlés szerint
  • édesburgonya ízlés szerint
  • zöldségek: brokkoli, sárgarépa, zöldbab
  • só, bors, rozmaring, olívaolaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. Olívaolajjal összeforgatjuk és sütőpapírral borított tepsibe helyezzük. 200 fokon 25-30 percig sütjük. A lazac szeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal és sózzuk, borsozzuk. Citromkarikákat helyezünk a tetejére. Az egész lazac szeletet alufóliába csomagoljuk. 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók: (4 adag)

  • 10 dkg mazsola
  • 50 ml rum
  • 25 dkg gesztenyemassza (édesítettlen)
  • 8 dl tej (1,5%)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek eritrit vagy más természetes édesítőszer
  • 3 ek méz
  • vanília aroma

Elkészítés:

A mazsolát a rumba áztatjuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk és simára keverjük benne az édesítőt és a pudingport. A maradék tejet felforraljuk és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a pudingporos tejet. A gesztenyével folyamatosan 1-2 percen keresztül főzzük. Összeturmixoljuk és vaníliával ízesítjük majd a legvégén a rumos mazsolával megszórva és mézzel csurgatva tálaljuk.

Jó étvágyat!

(Képek forrása: Pinterest és Google)

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!

Szeretettel:

Noémi

Írj Hozzászólást