Karácsonyi hófehér panna cotta – Recept
Karácsonyi recept: Karácsonyi hófehér panna cotta
Hozzávalók:
-
450g natúr joghurt
-
1,5 dl habtejszín
-
1,5 dl tej
-
12 dkg természetes édesítő (xilit, eritrit, stevia, méz)
-
vaníliaaroma
-
2 ek zselatin
-
12g mazsola
-
0,25 ek gyömbér
-
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
-
3 db narancs
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a tejjel, tejszínnel, édesítővel, a fűszerekkel és egy lábosba feltesszük melegedni. Addig melegítjük, ameddig az édesítő el nem olvad. Feloldjuk a zselatint és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Egy dekoratív kis tálka alján eloszlatjuk az apróra vágott mazsolát és narancsot, ráöntjük a krémet és a hűtőbe tesszük, ameddig teljesen megdermed.
(A képek forrása: Google, Pinterest)
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Noémi