Jobbak lesznek a pécsi családok

JOBBAK LESZNEK A PÉCSI CSALÁDOK!

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | június 6th, 2019

Jobbak lesznek a pécsi családok

Évente körülbelül 20 000 házasság bomlik fel Magyarországon (ez naponta 50+ új válóper). Bemegyek a suliba a kistestvéremért és amíg várok rá a folyosón, az ablakból nézem az udvaron viháncoló két kisiskolás osztályt.

A statisztika szerint ennyi gyerek családja hullik szét napról napra. Majdnem sírok. Mi lesz ezekkel a pici emberéletekkel? És ahol még formálisan együtt is a család, ott is sokszor legbelül egyedül vannak az emberek. Ez egy elbénázott világ. Az emberi életpályában a családunk eredményes gondozása és védelme lenne talán a legértékesebb siker.

Jobbak lesznek a pécsi családok

Mégis ez szokott hátrasorolódni a fontossági sorrendekben és kisodródni a fókuszból. És nagyon sokszor az ember önhibáján kívül. Mire megjön az első gyerkőc már túl sok belső sebet szed össze mindenki. A legtöbb férj és feleség ezeket a hozott időzített bombákat cipelve küzd egy soha el nem érhetőnek tűnő egzisztenciális szabadságért. A gyerekek érkezésével párhuzamosan.

Pedig ez a kis közösség lehetne az a parányi hely ahol megpihen mindenki. Ahol szeretnek úgy ahogy vagy. Ahol szeretnek annyira, hogy nem hagynak úgy ahogy vagy. Ahol mindig tovább tudtok együtt lépni. De ha kinyitom a szemem ehelyett húszezer magyar családban lesz lelki mészárlás egyetlen év alatt.

Azt amit ebben a magazinban (Váróterem) pécsi életmódváltás néven elkezdtünk, részben az pörgeti, hogy nagy mondatok helyett tényleg változzanak meg a helyi emberéletek. Őszintén sok sikert kívánunk a családépítéshez és össztársadalmi köszönet azoknak a férjeknek és feleségeknek, akik jó szívvel odaszánják magukat, hogy értékes életet tegyenek össze kettejüknek is és a gyerekeiknek is.

Ez tulajdonképpen hosszútávú példaadás a többi embernek is. Ezen a ponton én nagyon hálás vagyok apának és anyának. Teljesen szétesett volna a sorsom, ha hűséges szülőként nem tartottak volna ki az életpályám igenjó megalapozásában.

Munkatársunktól

Írj Hozzászólást