Gyömbéres eperlekvár

Gyömbéres eperlekvár recept

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | július 4th, 2016

Recept: Gyömbéres eperlekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 30g gyömbér
  • 350g eritrit vagy más édesítőszer
  • 1 csomag dzsemfix

Gyömbéres eperlekvár

Elkészítés:

Az eper szárát eltávolítjuk és megmossuk, és apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000g-ot és pépesítjük. A gyömbért tisztítás után lereszeljük. Főzőedényben hozzáadjuk az epret, az eritritet valamint a dzsemfixet és nagy lángon kevergetés mellett felforraljuk. További 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk róla. Üvegbe töltjük, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,
Fogl Noémi
Dietetikus

Írj Hozzászólást