Szerző: Szerkesztő | Cimkék: | Hozzászólások:
0 | július 4th, 2016
Recept: Gyömbéres eperlekvár
Hozzávalók:
-
1 kg eper
-
30g gyömbér
-
350g eritrit vagy más édesítőszer
-
1 csomag dzsemfix

Elkészítés:
Az eper szárát eltávolítjuk és megmossuk, és apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000g-ot és pépesítjük. A gyömbért tisztítás után lereszeljük. Főzőedényben hozzáadjuk az epret, az eritritet valamint a dzsemfixet és nagy lángon kevergetés mellett felforraljuk. További 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk róla. Üvegbe töltjük, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,
Fogl Noémi
Dietetikus