Grillezett padlizsánsaláta mozzarellával és paradicsommal – recept
Hozzávalók:
Salátához:
-
2 db közepes méretű paradicsom
-
1 zacskó zsírszegény mozzarella (kb. 150g)
-
1 db padlizsán
-
extra szűz olívaolaj
Az öntethez:
-
1-2 ek olívaolaj
-
2 ek balzsamecet
-
tengeri só
-
bors
-
friss koriander vagy bazsalikom
-
2-3 tk pesto (lehet bolti)
Padlizsánsaláta elkészítése:
A paradicsomot és a mozzarellát szeletekre vágjuk, majd félretesszük. A padlizsán szintén szeleteljük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk tengeri sóval és borssal majd grill serpenyőben meggrillezzük. Egy mutatós tányérra helyezzük felváltva a paradicsom, a mozzarella és a padlizsán szeleteket. Megszórjuk korianderrel vagy bazsalikommal, olívaolajjal és kanalazunk rá pestot ízlés szerint. 20-30 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
(A kép forrása: Pinterest)
Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!
Szeretettel:
Noémi