A tojásgyümölcs, vagyis a padlizsán (Solanum melongena)

Grillezett padlizsánsaláta mozzarellával és paradicsommal – recept

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | november 8th, 2016

Hozzávalók:

Salátához:

  • 2 db közepes méretű paradicsom
  • 1 zacskó zsírszegény mozzarella (kb. 150g)
  • 1 db padlizsán
  • extra szűz olívaolaj

Az öntethez:

  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • tengeri só
  • bors
  • friss koriander vagy bazsalikom
  • 2-3 tk pesto (lehet bolti)

Grillezett padlizsánsaláta mozzarellával és paradicsommal - recept

Padlizsánsaláta elkészítése:

A paradicsomot és a mozzarellát szeletekre vágjuk, majd félretesszük. A padlizsán szintén szeleteljük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk tengeri sóval és borssal majd grill serpenyőben meggrillezzük. Egy mutatós tányérra helyezzük felváltva a paradicsom, a mozzarella és a padlizsán szeleteket. Megszórjuk korianderrel vagy bazsalikommal, olívaolajjal és kanalazunk rá pestot ízlés szerint. 20-30 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

(A kép forrása: Pinterest)

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!

Szeretettel:

Noémi

Írj Hozzászólást