Gesztenyés vargányakrém - Recept

Gesztenyés vargányakrém – Recept

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | október 25th, 2016

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 600g friss vargánya
  • 6 dl csirkealaplé
  • 3 ek zsírszegény tej
  • 300g friss vagy fagyasztott gesztenye
  • 30g dióbél
  • 2 db gyöngyhagyma
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1 ek apróra vágott turbolya
  • só és őrölt bors

Elkészítés:

A csirkealaplevet és a tejet összeöntve folyamatosan kevergetve összeforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sót, borsot és hagyjuk gyöngyözni körülbelül 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet száraz serpenyőben. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük a gyöngyhagymával együtt. Kis lángon fonnyasszuk a hagymát majd feljebb tesszük a lángot és belerakjuk a vargányát. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig sütjük, amíg megpuhul. Egy-két gesztenyét félreteszünk, a többit nagy darabokra vágjuk és összeturmixoljuk a csirkealaplével és a vargánya nagy részével (egy kevés maradhat a díszítéshez), amíg habos krémet kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük. A krémet tálba tesszük és díszítésként eloszlatjuk rajta a maradék vargánya- és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és ízlés szerint dióolajjal. Azonnal tálaljuk.

Gesztenyés vargányakrém - Recept

Tápérték adagonként:

Energia: 290 kcal

Fehérje: 8g

Zsír: 11g

Szénhidrát: 39g

Jó étvágyat!

(A képek forrása: Google, Pinterest)

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!

Szeretettel:

Noémi

Írj Hozzászólást