
Gesztenyés vargányakrém – Recept
Hozzávalók: (4 személyre)
-
600g friss vargánya
-
6 dl csirkealaplé
-
3 ek zsírszegény tej
-
300g friss vagy fagyasztott gesztenye
-
30g dióbél
-
2 db gyöngyhagyma
-
1 ek napraforgóolaj
-
1 ek apróra vágott turbolya
-
só és őrölt bors
Elkészítés:
A csirkealaplevet és a tejet összeöntve folyamatosan kevergetve összeforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sót, borsot és hagyjuk gyöngyözni körülbelül 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet száraz serpenyőben. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük a gyöngyhagymával együtt. Kis lángon fonnyasszuk a hagymát majd feljebb tesszük a lángot és belerakjuk a vargányát. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig sütjük, amíg megpuhul. Egy-két gesztenyét félreteszünk, a többit nagy darabokra vágjuk és összeturmixoljuk a csirkealaplével és a vargánya nagy részével (egy kevés maradhat a díszítéshez), amíg habos krémet kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük. A krémet tálba tesszük és díszítésként eloszlatjuk rajta a maradék vargánya- és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és ízlés szerint dióolajjal. Azonnal tálaljuk.
Tápérték adagonként:
Energia: 290 kcal
Fehérje: 8g
Zsír: 11g
Szénhidrát: 39g
Jó étvágyat!
(A képek forrása: Google, Pinterest)
Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet, várlak vissza az oldalra!
Szeretettel:
Noémi