Étkezési tippek a hasi zsírpárnák ellen

Étkezési tippek a hasi zsírpárnák ellen

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | május 30th, 2017

Étkezési tippek a hasi zsírpárnák ellen

Hamarosan megérkezik a várva várt nyári évszak. Az ezt megelőző időszakban a fogyókúrákkal és alakformálással kapcsolatos kérdések száma, valamint az edzőtermek és szabadtéri sportolók száma is intenzív növekedést mutat. A ,,formálódáshoz” nem feltétlenül csak a kalóriák számolgatása, illetve a kitartó edzés szükséges, hanem az is nagyon fontos, hogy milyen ételeket fogyasztunk, amely például hozzájárulhat az anyagcsere gyorsításához, valamint az apró zsírpárnácskák eltűnéséhez. Kevesen gondolnak arra, hogy a pihentető és rendszeres alvás segít megelőzni az elhízást, főleg a derék- és a hasi területeken.

Étkezési tippek a hasi zsírpárnák ellen

Nézzük, melyek azok az élelmiszerek/ ételek, amelyek segítenek a hasi zsírpárnák csökkentésében:

  • Halak

Az Omega 3 zsírsav bevitele szükséges a szervezet számára. Hiánya vagy csökkent bevitele esetén a szervezetben lecsökken a melatonin termelés, ami nehezíti a pihentető alvást. Vizsgálatok és megfigyelések alapján,

akiknek alacsonyabb az Omega 3 zsírsav bevitelük többet nassolnak éjszakánként, ami több egészségügyi problémát felvethet, elsőként például az elhízást.

Emellett a halak nagyszerű fehérjeforrások.

Étkezési tippek a hasi zsírpárnák ellen

  • Friss zöldségek
  • Víz
  • Olajos magvak

Rengeteg magnéziumot tartalmaznak, így hozzájárulnak a megfelelő alváshoz. Megfigyelték, hogy a magnéziumhiányban szenvedők fáradékonyabbak és így sokkal hajlamosabbak napközben a mértéktelen szénhidrátban gazdag étkezésre és kávézásra. A magnézium egy másik fontos szerepe, hogy az immunrendszer helyes működéséhez is hozzájárul.

Forrás: Média Monitoring (MDOSZ), 2017/16-17.

Írj Hozzászólást