Elkamuzott tömeggyilkosság

Elkamuzott tömeggyilkosság

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | augusztus 8th, 2019

Elkamuzott tömeggyilkosság

Felmerül a belső kérdés: hogyan téved be egy ilyen savanyú téma egy vidám életmódváltó kiadványba. Én is gondolkodóba ugrottam, amikor mocorgott az agyam-szívem-lelkem, hogy bekerüljön-e ez a cikk ide.

Eleve lélekkarcoló a cím: tömeggyilkosság.

Kábé már itt fáj a téma. De az a nagy helyzet, hogy inkább le kéne betonoznunk a homokos sivatagot, mint begyömöszölni a földbe a fejünket.

“Ez nem vidám téma. Hagyjatok ezzel.”

Elkamuzott tömeggyilkosság

Hát jó. Most álljon itt inkább (jó)pár majdnemkokárdás, bátorító ünnepi szó azoknak, akik örömmel betonoznak velünk: Van egy sztori a Bibliában, amikor az egyiptomi fáraó elrendeli a héber kissrácok likvidálását. Elképzelt kivitelezés: a szülésnél segédkező bábák asszisztálásán keresztül. Volt két nő, akik nem voltak hajlandóak beszállni ebbe a projektbe.

Mai kontextusba áttolva: felbukkant 2 rendszerellenes, antiliberális és a női nem emelkedettségéhez méltatlan ember. Na és van happy end? A Biblia szerint igen. Ennek a két hölgynek Isten megépítette a házát. Mivel félték Őt.

Többször olvastam ezt a történetet. És végülis mindig azt érzékelte belőle a szívem, hogy ez sokkal több, mint kétszer 4 fal és egy-egy tető. Szerintem összerakta az egész életüket. Talán azért, mert belegondoltak abba, hogy illegálisan nem dönthetnek komplett személyek létezése és nemlétezése felett. Ezt a jogot “kicsit” magasabb szinten élő személy birtokolja.

Elvehetetlenül. Elvetethetetlenül.

(szerző: Olivka)

Írj Hozzászólást