Egy hálás immun rendszergazda

Egy hálás immun rendszergazda

Szerző: | Cimkék: , | Hozzászólások: 0 | május 2nd, 2019

Egy hálás immun rendszergazda

Az ősz mindig a betakarításról, a befőzésről, a téli, hideg hónapokra való felkészülésről szól. Ha így van a természetben és a konyhában, még inkább így kell lennie saját szervezetünkben is.

Egy hálás immun rendszergazda

A nyár leköszöntével a szeptemberi napfény igazi áldás lehet egy hosszú sétákat szerető ember számára. Ilyenkor már nem kell félni az UV sugarak káros hatásaitól, s a még szabadon hagyott bőrfelület napoztatása D vitamin szintézist provokálhat a szervezetben, mely a bevitt növényi, állati eredetű inaktív formákból alakít ki aktív, a szervezet számos tevékenységéért felelős vitamint. A D vitamin nemcsak a csontok megfelelő állapotáért felelős, hanem sejtszintű szabályozásokat, immunfolyamatok moderálását is végzi,

sok krónikus betegség előfordulása nő D vitaminhiányos állapotban, így figyeljünk oda az őszi-téli időszakban bevitt D vitamin mennyiségére!

A szeptemberi séták nemcsak a napfényről, hanem az izmok edzett állapotban tartásáról is szólnak. Jó ősszel megszokni a természetben való mozgás örömét, mely átemel a téli, szürke, depressziós hétköznapokon, amikor gyakran lendületből megy el az ember munka után is sportolni. Nemcsak az izmoknak fontos a mozgás, hanem, mint tudjuk nagy jelentősége van a sport alatt felszabaduló természetes értágító anyagoknak a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében. A rendszeres mozgás a vénás keringésre is pozitív hatással van az izompumpa által, mely kell, hogy kompenzálja az ülő életmód okozta civilizációs népbetegségeket.

40 év felett javaslom a heti háromszori gerinctorna elvégzését, mely a kisizületek átmozgatásával preventív hatással van a gerinc meszesedéseinek, kopásos problémáinak kialakulásával szemben.

//Olivka//

Írj Hozzászólást