27
Júl, 2016
27
Júl, 2016
27
Júl, 2016
26
Júl, 2016
A lisztérzékenység A lisztérzékenység, másik nevén gluténérzékenység vagy cöliákia, a vékonybél felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amelyet az élelmiszerekben lévő glutén okoz. Ma már egyre növekvő számban diagnosztizálják a betegséget. Hogyan is alakul ki? A növényi fehérje a glutén váltja…
TOVÁBB26
Júl, 2016
Intoleranciák - étel érzékenységek 1. rész - A laktóz intolerancia A laktóz érzékenység vagy más néven laktóz intolerancia a magyar népesség 14%-át érinti, világszerte a lakosság 75%-át. Egyre növekvő számban jelenik meg, férfiak és nők körében egyaránt. Hogyan is alakul ki? A laktóz a tejben és a tejtermékekben lévő tejcukor. Önmagában képtelen felszívódni a szervezetünkben, laktáz enzim szükséges hozzá. Ez a laktáz enzim bontja le egyszerű cukrokká, glükózzá valamint galaktózzá.…
TOVÁBB26
Júl, 2016
Hűség, mint prevenció A hűség, mint fogalom nemcsak bibliai nómenklatúraként ismeretes, hanem az ember személyiségébe bekódolt azon értékek egyik alkotóeleme, melynek jelenléte nemcsak az emberi lélek harmóniájának, hanem a test integritásáért, egészségének fenntartásáért is felelős lehet. Korunk felmérési adatai…
TOVÁBB26
Júl, 2016
26
Júl, 2016
24
Júl, 2016
24
Júl, 2016
15
Júl, 2016
A fogyózás lépcsőfokai Nagyon sokáig az elfogyasztott étel olyan minimális volt, hogy éppen csak biztosítani tudta azt a minimumot, ami feltétlenül szükséges volt a munkához és az életben maradáshoz. Európát sokszor sújtotta éhínség, Nyugat Európában 1000 és 1855 között 450-szer fordult elő éhínség, melyek rengeteg emberéletet követeltek. A világháborúk szintén nem a bőséges étkezések időszakai voltak. Ezek után érthető, hogy a kövérség nagyon sokáig a jólét és a gazdagság jelképe…
TOVÁBB