9 LEGHATÁSOSABB DOLOG AZ UNDORÍTÓ PORATKA ELLEN

9 LEGHATÁSOSABB DOLOG AZ UNDORÍTÓ PORATKA ELLEN

Szerző: | Cimkék: | Hozzászólások: 0 | június 5th, 2019

De mégis hogyan száműzzük őket?! Hát, körülbelül ezekkel a lépésekkel:

1. kivisszük a szabadba a rongyszőnyegeket, akár a díszpárnákat is és határozott csapásokkal (pl. egy használaton kívüli teniszütő segítségével) kiporoljuk őket

2. kéthetente lehuzatolunk és magas hőfokon kimossuk az ágyneműket

3. néha a matracot is kiporszívózzuk (persze jobb ha nem látja ezt senki, talán a családtagok hirtelen nem tudnák mire vélni az ágyikó porszívózgatását)

4. az ágyneműket többször kipakoljuk a szabadba, hadd szellőztessék magukat a friss levegőn (ha esik az eső akkor nem kell.. na jó, ha nagyon szeretnénk, akkor is kitehetjük, de vállalnunk kell a következményeket)

5. lehetőleg nem szerzünk padlószőnyeget otthonra (mert emésztően szereti a port!)

6. a tollseprűnktől sírva szabaduljunk meg, ez egy meddő portalanítóeszköz, bár kiskoromban én is odavoltam érte (oh, szépséges szivárványszín és mókás alak), de sajnos csak szétszórja a port, ezért sokkal jobb egy természetes ronggyal törölgetni

7. amikor lesz rá keret a családi bevételekből beszerzünk egy nemolcsó porszívót (ez tényleg hosszú távú befektetés, de tényleg sokat jelent a légúti egészséghez és a porallergia elleni hősies harcban)

8. nem fogunk fésülködni a hálószobában (hacsak nem akarjuk a szobában etetni az atkákat a rólunk lehulllott bőrdarabokkal)

9. mivel a legtöbb port vagy mi visszük be a cipőnkkel / ruhánkkal, vagy a nyitott ablakon keresztül repülget be az utcánkról, érdemes a következőket tenni:

– a cipőket időben levesszük az ajtóban és otthoni ruhába öltözünk át (persze csinosba, de a gyöngysor néha elmaradhat)

– a leendő vendégeinknek szerzünk vendégpapucsokat (csak könyörgöm ne túl csúnyákat)

– az ablakra meg feltalálunk egy új találmányt: a porszűrőhálót

//Olivka//

Írj Hozzászólást